FJSE Blog

Segíts, hogy segíthessünk

  • Home / Alapítók / Németh Tibor

Németh Tibor

„A láb mindig kéznél van”.

Idősebbek még talán emlékeznek a zseniális Peterdi Pálra, akitől a fenti idézet származik, és aki humorista munkája mellett nagy úttörője volt Magyarországon a szabadidős sportolásnak, ami a ’70-es, ’80-as még nem volt annyira „fancy” és „cool”, mint manapság.

Magam részben az ő hatására, részben pedig azért mert más sportolásra nem volt módom és lehetőségem, akkoriban kezdtem el hosszabb távokat futni, először csak amúgy magamnak, majd elindultam egy-egy utcai futóversenyen is, azóta is úgy maradtam, kisebb-nagyobb megszakításokkal.

Az utóbbi húsz évben viszont életformává vált a futás és az utolsó öt évben a versenyeken való indulás is. Néha azon gondolkozom, hogy fogom kezelni azt a helyzetet, amikor már egészségügyi okokból nem futhatok „nyugger” koromban…. Addig viszont még sok-sok szép élmény vár rám a futópályákon, versenyeken, például a Független Jótékony Futókör csapatának tagjaként.

Szívesen csatlakoztam ehhez a közösséghez, mert zseniális embereket ismertem itt meg, és ha ebben a csapatban a magam szerény eszközeivel még segítséget is nyújthatok valakiknek, az már csak hab a torta tetején. Legyen jó nagy ez a mi közös tortánk!

en_GBEnglish
en_GBEnglish