FJSE Blog

Segíts, hogy segíthessünk

  • Home / Blog / UB, ahogyan eddig…
UB, ahogyan eddig biztosan nem láttad, érezted, hallottad, “ízlelted”

UB, ahogyan eddig biztosan nem láttad, érezted, hallottad, “ízlelted”

-Elfáradtál? – kérdezte
-Nem. – feleltem, és intettem neki egyet, mielőtt lekanyarodtam volna a köves útra. Ismerem gyermekkorom óta. Mellette nőttem fel, vele keltem, vele feküdtem.Láttam már haragosnak, vagy éppen végtelen nyugalomban elterülni bazaltcimborái társaságában. Megbarátkoztam a hullámaival, játszottam a habjaival, bújtam hozzá nyári melegekben. Néha elhagyom, de vissza-vissza térek, és ugyanazzal a mondattal fogad:
-Én tanítottalak meg úszni.
-Tudom! S mielőtt folytatná, közbevágok:
-És korcsolyázni is! Nevetünk. A barátom. Tisztelem nagysága miatt. A kora miatt, a szépsége miatt. Tegnap óta ő is tisztel engem. Engem, és azokat a barátaimat akikkel legutóbb nála jártunk. Tisztán hallottam. Ő azt hitte már nem fogom a köves úton haladva. Csak annyit mondott:
-Tisztellek titeket.
Nem néztem vissza, mert észrevette volna a könnyeim. Csak sóhajtottam egyet, s mentem tovább a hajnali fényben. Ha legközelebb találkozunk, mesélek majd neki. Mesélek magunkról, a kilométerekről, azokról az órákról mikor minden ott voltunk körülötte. Tudom hogy várja. Ő is szereti az embereket. Az olyan embereket, mint amilyenek ti vagytok.

Somogyi Norbinak ez -is- az UB:) Köszönjük Norbi!

Leave a Reply

en_GBEnglish
en_GBEnglish